CONTEMPORARY GARDEN ROOM

This wonderful home The Clock House located in Lincolnshire is a listed building which needed listed building consent. Our experience told us we were more likely to gain permission for a new extension if we created a modern structure. As it turned out our thinking was much the same as our customer and after two designs came up with this slim line garden room come orangery build in aluminium. We submitted the plans and permission was granted.

A stone chimney breast was required as a main feature build by our stonemason to exacting standards to house a log burner and underfloor heating was added. The build was particularly difficult as there was very little space between the ground floor windows and upper windows which meant getting rid of rain water was a challenge creating the falls to get the water away. I think this is the first building we have ever built that had no doors to the garden which our clients were insistent about.

This modern structure has 3 x electric opening roof vents with solar control glass with Low E glass to the elevations which gives plenty of ventilation. There were several complications with the existing drains requiring major changes to the drainage systems to create a large new soakaway together the project with the roof complications ran considerably over time which sometimes happens when you run into problems.

Colour RAL 7016 Anthracite grey

Material: Aluminium

Building size 4000mm projection x 10,250 mm long: 41 square metres.

Project cost £42,792: Excludes building works and vat

We’d Love To Hear From You

    This form collects your Name, Email, Phone Number and Full Address so we can correspond with you. View our Privacy Policy for more information.
    I consent to Bespoke Rutland to contact me in accordance with our privacy policy

    I would like to request a virtual appointment